Afacerea cu struti (partea II)

afacere-cu-struti

III. Bugetul
Cel mai important aspect de care trebuie sa se tina coont la achizitionarea de struti de orice varsta este existenta unui plan, si a unui sitem realist de preturi pentru a se justifica investitia.La calcularea recuperarii investitiei, se recomanda sa se aplice o rata rezonabila de supravietuire pentru strutii cu varsta cuprinsa intre 1 si 2 ani; pretul de vanzare al acestor struti se va baza pe valoarea lor comerciala. Planificati din timp atunci cand achizitionati stocuri de pasari pentru imperechere, pentru a evita eventualele probleme de reproducere. Evitati achizitionarea de pasari sterile.

La achizitionare de struti maturi, se recomanda surse de incredere. Fiti realisti cu preturile.deobicei preturile mici deriva dintr-o calitate indoielnica Inainte de a achizitiona o ferma, culegeti informatii de pe piata despre produsele obtinute de la struti.

IV. Vizitati alte ferme
Incepatorii terbuie sa fie pregatiti sa viziteze alti producatori si sa fie la curent cu cercatarile pentru a asigura facilitatile necesare pasarilor. Cercetati pasarile pe care le cumparati. Cautati pasari ce cresc repede, cu picioarele drepte, ochi limpezi si penaj adecvat. Penele trebuie sa fie stralucitoare, datorita alimentatiei adecvate si a starii execlente de sanatate.

Pasarile trebuie sa fie active, curioase, si sa se deplaseze cu rapiditate in interiorul grupului – o pasare care este solitara, avand capul plecat, nu este o pasare sanatoasa. Se recomanda ca strutii sa fie inspectati inainte de cumparare. Pipaiti picioarele, pentru a evita umflaturi, cicatrici sau deformari. Palpati abdomenul pentru a va asigura ca este moale, si nu rigid. Observati spatele pentru a determina daca pasarea are greutatea potrivita. Puteti verifica greutatea strutului si pipaind pungile de grasime de pe piept, sub gat. Aceasta zona ar trebui sa fie osoasa la atingere. Pentru o verificare amanuntita a strutilor achizitionati, solicitati inspectia unui medic veterinar, inainte de a-i lua acasa.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.