Produse obtinute din strut

pene-de-strut

Produse derivate

Scopul ultim si efectiv al cresteri strutului este vanarea si utilizarea asa-numitelor “produse de origine animala” de la strut se poate obtine carne slaba pretioasa, piele pretioasa, pene si fulgi precum si alte produse secundare in aceasta privinta sunt destinate alimentatiei umane organele interne:inima, ficatul si stomacul musculos , care corespund asa numitelor “delicatese”. Acestor produse mai cunoscute cercetarea pare sa vrea sa dauge altele, precum globul ocular care poate fi folosit la transplantul la om si genele pe care industria le-a gasit interesante ca “accesorii ”ale frumuseti feminine (gene false).

Carnea de strut


Partile carnoase ce pot fi obtinute reprezinta un procentaj mare din greutatea in viu a animalului(circa 36% intre 28 si 40 kg).Valorile analitice ale carnii folosite in alimentatia umana sunt: lipidele 1,26% proteinele 20,69% calorii 94kcal/100 g. La aceste valori , la care se adauga o cantitate foarte scazuta de colesterol si sodiu , dar si o cantitate semnificativa de fier , fac din aceasta carne un aliment alternativ si optim pentru dietele hipocalorice , valabile si necesare in bolile cardiovasculare chiar si datorita aspectului(carne roz si moale ca fileul de vitel).

Oul de strut


Cred ca este bine sa vorbim si oul de “strut” este bine sa le mentionam din doua motive: in primul rand pentru ca este un produs comestibil si in al doilea rand pentru ca exista o piata a cojilor pictate artistic.

Penele de strut


Produsul derivat din strut fie la sacrificarea acestuia fie in timpul vieti care este cunoscut de mai mult timp , este penajul, penele sunt pretuite pentru ca sunt unice de o perfecta simetrie atat in lungime, cat si in desenul firelor ce se indeparteaza de la nervura centrala pe cele doua laturi.Penele de pe aripi si de pe coada , mai ales cele albe ale masculului , sunt foarte pretioanse pentru dimensiunile si prefectiunea lor. Penele de pe spate sant rezervate produceri de dispozitive de desprafuire , fie aceste clasice pamatufuri de sters praful fie sofisticatele filtre antipraf din instalatie de filtrare a aerului.

Pielea de strut


Chiar si pielea a fost foarte cunoscuta in trecut pentru frumusetea moliciunea si rezistenta sa ,si a fost utilizata pentru productia de genti, pantofi, cisme si marochinarie comparabile , daca chiar mai frumoase decat cele de crocodil si soparla.

Aceste scurte indicatii referitoare la produsele ce pot fi obtinute din cresterea strutului fac parte dintre informatiile de care este nevoie pentru creare pieti. Dintr-o piata creata bine si corect cu produse alese vor deriva acele foloase pe care le asteptam crescatorii. Si cu cat acestia vor stii sa coordoneze si sa se uneasca pentru a realiza productii interesante din punct de vedere cantitativ (singurele care vor crea o piata adevarata ) cu atat va aparea calitatea “naturala” a tuturor lucrurilor pe care strutul poate sa le dea.

Produsul derivat din strut fie la sacrificarea acestuia fie in timpul vieti care este cunoscut de mai mult timp , este penajul, penele sunt pretuite pentru ca sunt unice de o perfecta simetrie atat in lungime, cat si in desenul firelor ce se indeparteaza de la nervura centrala pe cele doua laturi.Penele de pe aripi si de pe coada , mai ales cele albe ale masculului , sunt foarte pretioanse pentru dimensiunile si prefectiunea lor. Penele de pe spate sant rezervate produceri de dispozitive de desprafuire , fie aceste clasice pamatufuri de sters praful fie sofisticatele filtre antipraf din instalatie de filtrare a aerului.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.